Let op: pre-sale! Als je dit boek bestelt, dan ontvang je het uiterlijk in de laatste week van oktober.

Sprookjesachtig boek Bredase volksverhalen, voorzien van veertien verhalen, twee gedichten en 21 illustraties. Alle verhalen bieden extra's; ze zijn namelijk voorzien van achtergrondinformatie over historisch Breda. 

De kaft (hardcover) is voorzien van gouddruk en de schutbladeren zijn voorzien van spotvernis. 

Dit boek is gemaakt VOOR Bredanaars en DOOR Bredanaars: grafisch vormgever Joost van Dorst, illustrator Melanie drent en drukker Jeroen Roggeband zijn Bredanaar in hart en nieren en hebben zich met volledig ingezet om de Bredase vertelcultuur in stand te houden. 

Sagen, legendes en andere Bredase vertellingen, soms eeuwenoud, zijn in een modern jasje gestoken. Voor een deel van de verhalen is hierbij een moderne context bedacht en in andere gevallen is gekozen om het historisch perspectief te behouden. 

Note: pre-sale! If you order this book, we will ship the book in the last week of October 

The book Bredase Volksverhalen is full of folk stories, with fourteen stories, two poems and 21 illustrations made by Melanie Drent. All stories are provided with extra background information about historic Breda. The cover (hardcover) is provided with gold print and the bracts are provided with spot varnish.

The book is written in Dutch.