COVID-19

In de tijd toen het Coronavirus in Nederland was er grote paniek bij mensen. Iedereen moest binnen blijven. Alle scholen en universiteiten werden gesloten en alles sportclubs gingen dicht, ook gingen winkels langzaam dicht.

Alle kinderen van de middelbare kregen online les en de toetsen werden uitgesteld. 3 weken zou dit gaan duren.

Er werden een aantal maatregelen genomen zoals:

- hoesten doe je in je elleboog.

- Binnen blijven

- Hoe minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen

- Geen handen schudden

Veel mensen raakten in paniek door dit virus en het aantal besmettingen nam steeds meer toe. Veel mensen werden ook gewaarschuwd om thuis te werken en te bellen met collega’s.

Mensen raakten steeds verder in paniek en begonnen te hamsteren. Hele rekken stonden leeg in supermarkten zoals de Albert Heijn. Vooral wc-papier werd veel gekocht en houdbare producten. Dagelijks hoorden we nieuw nieuws over Corona op het journaal en steeds meer persconferenties. Ook in andere landen hadden mensen last van het virus.

In Noord-Italië is het virus het ergst. In Nederland werd het niet heel Serieus genomen totdat het aantal besmettingen maar op bleef lopen.

Toen werden er strengere maatregelen genomen.

- Probeer met pin betalen

- Als je bij de kassa werkt doe je handschoenen om en mensen die contant willen betalen leggen het geld op de toonbanken

- Horeca’s sluiten

In noord-Brabant waren de meeste Corona Patiënten van Nederlandse provincies. Corona patiënten worden zelf naar andere ziekenhuizen gebracht doordat er in Noord-Brabant een tekort is aan plaats in het ziekenhuizen. Het werd een wereldwijde pandemie genoemd.