Afbeelding: een deel van de illustratie bij het verhaal van Bloody Mary, gemaakt door Melanie Drent

 

 

 

 

Het boek Bredase Volksverhalen krijgt extra's dankzij jouw donaties! 

 

Zo ongeveer een maand geleden eindigde de crowdfunding voor het boek Bredase Volksverhalen. De crowdfunding was dankzij jou als donateur een groot succes. In plaats van de benodigde 16.000 euro werd ruim 23.000 euro opgehaald. Helaas moet jij zoals je weet nog even wachten totdat het boek op je deurmat valt, maar op deze manier willen we je graag op de hoogte houden van de verloop van het productieproces. 

 

Wat gebeurt er toch met het extra geld dat is opgehaald? Dat komt uiteraard niet in eigen portemonnee terecht, maar het wordt onder andere gebruikt om  het exemplaar van jouw boek nog mooier te maken. 

We zijn daarom enorm blij om mede te kunnen delen dat het schutblad van je boek Bredase Volksverhalen door het extra beschikbare geld voorzien kan worden van spotvernis. Dat klinkt best wel technisch allemaal, daarom leggen we je het bij deze graag even uit: 

De allereerste 'pagina' van een boek heet een schutblad. Deze pagina is meestal iets dikker dan de andere pagina's van het boek. Het schutblad wordt in de boekomslag vastgelijmd. Meestal blijft het onbedrukt, maar het schutblad van dit boek over Breda wordt voorzien van spotvernis! 

Spotvernis, ook wel Spot-UV lak is een luxe afwerking voor drukwerk. Het is een glanzende laag die op bepaalde onderdelen van dit drukwerk wordt aangebracht. De lak wordt alleen op bepaalde delen van het ontwerp aangebracht, zodat de afbeelding eruit springt en meer glanst dan de rest van de pagina. 

Zodra je je boek openslaat, zie je een prachtige, glanzende illustratie met een typisch kenmerk van Breda, die glanst als je het boek beweegt. 

 

Op deze manier wordt dit Bredase cadeau voor jezelf of voor één van je geliefden nog exclusiever!